Arhitectura

Arhitectura

Concept arhitectura si design

Stabilirea conceptului de arhitectura reprezinta etapa premergatoare proiectului tehnic. Este etapa in care cerintele beneficiarului incep sa se materializeaze.
Daca va aflati in situatia in care aveti deja stabilit conceptul (fie ca sunteti direct beneficiar, fie ca sunteti firma de arhitectura), echipa Weiss Design intocmeste proiectul tehnic pe baza acestuia, propunand eventuale optimizari sau impuneri structurale date de normativele si legislatia in vigoare.
Daca nu aveti deja stabilit conceptul, in functie de solicitarea dumneavoastra (proiecte case, proiecte hale, proiecte comerciale), echipa Weiss Design va poate indruma catre una dintre firmele de arhitectura partenere.

Etape de proiectare simplificate

Studiul de fezabilitate astabileste daca ideea proiectului este rentabila sau nu. SF-ul fixeaza obiective clare din partea benficiarului, dar analizeaza diferite scenarii pentru atingerea acestora, cuprinzand o serie de calcule, analize, comparatii si estimari.
Studiul de fezabilitatea se constituie din urmatoarele analize: fezabilitatea operationala, fianciara, tehnica, legislativa si planificarea proiectului, fiind astfel necesara o colaborare transparenta din partea tuturor partilor implicate (beneficiar, coonsultanti arhitecti, proiectanti, etc.)

Pe baza studiului de fezabilitate se va formula decizia de a continua sau nu cu fazele urmatoare ale proiectului.

DTAC – Documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire este un pas important in realizarea obiectivelor dumneavoastra si reprezinta extras din proiectul tehnic.

DTAC-ul impreuna cu Certificatul de Urbanism (CU) si avize/acorduri, stabilite prin documentul anterior mentionat, trebuies depuse in vederea obtinerii dreptului de a efectua lucrari de constructii.

Proiectul tehnic (PTh) si detalii de executie (DE) trebuie elaborat astfel incat sa asigure informatii tehnice complete privind viitoarea lucrare si sa raspunda cerintelor tehnice, economice si tehnologice ale beneficiarului.

Acesta va contine toate informatiile tehnice pentru toate specialitatile (arhitectura, structura si instalatii) si va sta la baza executiei obiectivului.

Etapele prezentate mai sus au caracter orientativ, acestea fiind compuse din mai multe elemente ce pot sta la baza unui proiect. In functie de proiect pot fi necesare expertize tehnice de rezistenta sau avize speciale.

Conceptul de arhitectura va reflecta intotdeauna cerintele si nevoile clientului fiind elaborat tinand cont de limitarile impuse de lege, respectiv limitarile amplasamentului. Va invitam sa vizitati pagina noastra de “Proiecte” in care sunt ilustrate doar cateva lucrari alese din protofoliul nostru.

Solicita oferta de proiectare personalizata

Arhitectura este știința și arta de a proiecta și construi clădiri și ansambluri de clădiri potrivit anumitor proporții și reguli, în funcție de caracterul și destinația construcțiilor. Știința ei constă în rezolvarea funcțională și tehnică a clădirilor. Arta arhitecturii este o componentă mai specială a artelor în general, care are un caracter mai deosebit, deoarece cu elemente reale, utile, se creează și se compun imagini plastice nonfigurative, de esență abstractă, fară să imite deci modele ale naturii.

"The home should be the treasure chest of living" - Le Corbusier

Colaborari cu