Proiectare hale industriale

Proiectare constructii industriale

Hale industriale si spatii logistice

In procesul de proiectare a halelor industriale metalice sau din beton prefabricat, unul dintre cele mai importante aspecte este economia de material utilizat. Prin experienta de realizare a proiectelor cat si prin noile tehnologi disponibile pe piata reusim sa optimizam structura si in acelasi timp sa indeplineasca conditiile de rezistenta, stabilitate si rigiditate.

Cantitatea de material necesara pentru structura de rezistenta a halelor rezulta din anumite variabile precum: amplasamentul unde este situata constructia, destinatia acesteia, deschidere, inaltime si multe altele.

Exista doua sisteme structurale preponderent folosite pentru constructia halelor sau spatiilor logistice: hale cu structura metalica si hale cu structura din beton prefabricat sau mixte.

proiecte-hale-industriale-metalice-prefabricate
proiectare-hale-metalice-weiss-design

Proiectare hale metalice

Executia si proiectarea halelor industriale din otel aduce o multime de avantaje. Pentru a raspunde cerintelor pietei in continua crestere apare necesitatea de proiectare a halelor de mare suprafata dar in acelasi timp si economice.

Proiectarea halelor metalice ofera capacitatea de a realiza costructii cu deschideri foarte mari cu un consum moderat de otel. Astfel, in functie de anumite variabile precum: amplasament, destinatia acestora, deschideri, inaltime, etc. poate rezulta un consum mediu de otel cuprins intre 35 si 75kg/mp.

Avantaje:

  • timp executie foarte redus datorita faptului ca elementele structurale se fabrica in uzina;
  • posibilitatea de a realiza deschideri mari;
  • prin proiectare corecta pot fi dezasamblate, transportate si montate in alt amplasament;

Dezavantaje:

  • fiind afectate de actiunea vantului necesita contravantuiri de pot afecta anumite spatii;
  • necesita protectie suplimentara la foc.

Proiectare hale beton prefabricat

Executia si proiectarea halelor industriale din beton armat prefabricat reduce semnificativ timpul de executie a acestora, fapt ce a contribuit la cresterea in popularitate a acestui tip de sistem structural.

Cu ajutorul elementelor prefabricate din beton armat, se pot proiecta si executa constructii modulare ce se pot adapta cerintele fiecarui beneficiar. Prin precomprimarea si postcomprimarea elementelor orizontale se pot realiza deschideri mai mari cu gabarite mai mici.

Avantaje:

  • timp executie foarte redus asemanator celor metalice;
  • pot fi modulate si optimizate pentru orice amplasament;
  • datorita masei si rigiditatii lor ridicate sunt mai putin afectate de actiunea vantului;

Dezavantaje:

  • pentru deschideri mari sunt necesare precomprimarea sau post comprimarea;
  • in anumite cazuri elementele prefabricate necesita transport agabaritic.

proiectare-hale-din-beton-armat-prefabricat-weiss-design

Colaborari cu