Arhitectura

Proiect de arhitectura

Concept arhitectura

Vrei sa construiesti si esti in cautarea unui proiect de arhitectura? Echipa noastra iti vor transforma ideile intr-un concept unic si personalizat.

Stabilirea conceptului de arhitectura reprezinta etapa premergatoare elaborarii proiectului tehnic. Este etapa in care cerintele si ideile tale vor incepe sa se materializeze. Va fi primul pas catre reallizarea obiectivelor tale.

Suntem adepti individualitati si recomandam evitarea achizitionarii unui proiect standard, gata facut, din “pietele de proiecte” sau a “magzinelor de case”. Fiecare dintre noi suntem speciali cu cerinte si viziuni unice. De aceea misiunea noastra este sa oferim proiecte de arhitectura personalizate, croite pe dorintele si cerintele fircaruia.

Fie ca vrei sa iti construiesti casa pentru tine si familia ta sau o hala industriala pentru afacerea ta, alege proiectare personalizata. In acest mod te vei asigura ca toate cerintele, ideile si viziunile tale vor fi ascultate, respectate si implementate.

Te afli la inceput de drum? Echipa noastra iti va oferi asistenta si consultanta tehnica de specialitate pe toata durata implementarii proiectului. Vom elabora toate documentatiile tehnice si avize pentru autorizarea si executia cu succes a proiectului tau. Mai jos iti vom prezenta simplificat cateva etape premergatoare executiei viitorului tau proiect.

Etape de proiectare simplificate

Studiul de fezabilitate (SF) stabileste rentabilitatea unui proiect aflat in stadiul de idee. SF-ul fixeaza obiective clare din partea beneficiarului pe baza carora se vor analiza diferite scenarii pentru atingerea acestora.

In aceasta faza vor fi analizate urmatoarele: fezabilitatea operationala, financiara, tehnica si legislativa. Astfel este necesara o colaborare transparenta din partea tuturor partilor implicate: benficiar, consultanti, arhitecti, proiectanti, etc.

Pe baza studiului de fezabilitate se va formula decizia de continuitate a proiectului catre urmatoarele faze de proiectare si executie.

O varianta mai simplificata poarta numele de anteproiect. Aceasta se preteaza in cazul unei investitii personale ca de exemplu o locuinta sau casa de vacanta.

Pe baza anteproiectului se vor genera cantitati de lucrari pe baza carora se va estima valoarea investitiei.

Certificatul de urbanism (CU) este actul prin care se fac cunoscute solicitantului informatii privind regimul juridic, economic si tehnic al imobilului.

Totodata acesta va enumera avizele, documentatiile si studiile de specialitate necesare in vederea obtinerii autorizatiei de construire. CU este un document oficial si necesar pentru realizarea oricaror lucrari de construire.

Se recomanda obtinerea CU (cu scop de informare) inaintea achizitionarii oricarui imobil. Acesta se emite de catre Consiliul Judetean sau Primaria orasului de care apartine terenul/imobilul.

Actele necesare obtinerii CU sunt: actul de proprietate al terenului/constructiei, act de identitate proprietar, planuri cadastrale, extras de carte funciara valabila, documentatie cadastrala si intabulare, delegatie sau imputernicire (dupa caz) si documentatie obtinere CU intocmita de catre un arhitect.

Documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire (DTAC) este un pas important in realizarea obiectivelor tale. Acesta este reprezentat de proiectul elaborat de catre o echipa de specialitate pe baza caruia primaria va autoriza inceperea lucrarilor de executie.

Documentatia completa va contine proiectul intocmit de catre principalele specialitati (arhitectura, structura si instalatii), avize si acorduri precum si studii de specialitate, dupa caz.

Alte tipuri de documentatii:

Documentatia tehnica pentru organizarea executiei lucrarilor (DTOE) – necesara proiectelor ce necesita organizare de santier mai ampla.

Documentatia tehnica pentru autorizarea demolarii (DTAD) – necesara in cazul demolarii integrale sau partiale ale unei constructii existente.

Documentatie de avizare a lucrarilor de interventie (DALI) – necesara pentru interventia asupra unui imobil existent si are la baza expertiza tehnica.

Proiectul Tehnic (PTh) reprezinta documentatia completa ce sta la baza executiei unei constructii. Aceasta contine planuri, parti scrise si studii pe baza carora se va executa lucrarile de construire.

PTh este intocmit de catre arhitecti, ingineri de rezistenta, ingineri de instalatii, ingineri geotehnisti si topometristi. Aceste documente prezinta solutiile tehnice si economice de realizare a investitiei.

Detalii de executie (DE) face parte din Proiectul Tehnic si este reprezentata de partile scrise si desenate din cadrul unui proiect. Acestea reda in detaliu aspecte tehnice de executie, alcatuire, montare, dimensiuni, materiale si tehnologii.

Lucrarile de construire se pot executa doar in baza Proiectului Tehnic si a Detaliilor de Executie si pot incepe doar dupa emiterea DTAC.

Etapele de mai sus sunt generale si detin un caracter orientativ. Recomandam sa consultati parerea unui specialist inaintea demararilor unei lucrari de investitii.

Echipa Weiss Design iti va fi alaturi si iti vom garanta o colaborare deschisa pe durata careia vom da dovada de profesionalism si transparenta totala.

Solicita acum oferta de proiectare si beneficiaza de un proiect de arhitectura personalizat si conceput perfect pentru tine, familia sau afacerea ta.

proiectare-cladiri-rezidentiale-comerciale

"The home should be the treasure chest of living" - Le Corbusier

Proiecte de arhitectura personalizate

Evita achizitionarea unui proiect standard. Alege elaborarea unui proiect croit dupa ideile si viziunile tale.

Concepte unice si moderne

Vom imbina functionalitatea spatiilor intr-un design modern sau traditional.

Documentatii complete

Documentatii tehnice complete si obtinerea avizelor necesare inceperi executiei.

Consultanta de specialitate

Echipele noastre iti vor oferi consultanta tehnica inca din faza conceptuala.

Punctualitate

Respectam termenele de predare stabilite.

Profesionalism si transparenta

Intotdeauna am creat colaborari de succes si legaturi stranse cu clientii nostri.

Colaborari cu

Call Now Button